Un milion de copii se roagă pentru pace

Un milion de copii din întreaga lume recităîmpreună Rozarul pentru pace şi unitate, cu prilejul Zilei Mondiale a Misiunilor. Sunt invitați să participe la această rugăciune toți copiii, oriunde s-ar afla joi, 18 octombrie 2018, la ora 9.00. Iniţiativa este promovată de Asociaţia Pontificală „Ajutor Bisericii care Suferă” şi se naşte din convingerea că rugăciunea copiilor este într-adevăr capabilă să aducă pacea. Ca răspuns la această invitație, elevii din clasele V-XII ai Liceului Teologic Szent László din Oradea se vor ruga în biserica parohială Oradea-Olosig, în timp ce elevii claselor primare vor recita Sfântul Rozar în capela instituției de învățământ.

Un milion de copii se roagă pentru pace

Un milion de copii din întreaga lume se roagă împreună rugăciunea Rozariului pentru pace şi unitate, cu prilejul Zilei Mondiale a Misiunilor. Sunt invitați la rugăciune, marți, 18 octombrie 2016, la ora 9.00, toți copiii, oriunde s-ar afla.

Iniţiativa este promovată de asociaţia pontificală „Ajutor Bisericii care Suferă” şi se naşte din convingerea că rugăciunea încredinţată copiilor este într-adevăr capabilă să aducă pacea.

Drept răspuns la această invitație, elevii din clasele IV-XII ai Liceului Teologic Szent László din Oradea se vor ruga în Catedrala Episcopală, în timp ce elevii claselor elementare vor recita Sfântul Rozar în capela instituției de învățământ.

Un milion de copii în rugăciune” a avut loc pentru prima dată în 2005, la Caracas (Venezuela), unde se spune că în timp ce un grup de copiii se rugau câteva femei au notat prezenţa Sfintei Fecioare în mijlocul acestora. Una dintre ele şi-a amintit atunci promisiunea Sfântului Pius din Pietrelcina, care spunea: „când un milion de copii se vor ruga împreună Rozariul, lumea se va schimba”. De atunci, an de an, prin intermediul celor 21 de sedii instituţionale, fundaţia pontificală îi invită pe copilaşi să se unească în rugăciune.