Vernisaj de expoziție în Biserica din Cetate

Duminică, 14 mai 2017, la ora 14.00, după terminarea procesiunii prilejuită de Ziua de Pelerinaj Diecezan, în Biserica din Cetate va fi vernisată expoziția cu titlul Sfântul Ladislau: campionul credinței, eroul patriei. Expoziția constând din 12 panouri a fost realizată de către Kiss Tamás (Directorul Tezaurului și a Bibliotecii Diecezane din Győr), Medgyesy S. Norbert (profesor al Universității Katolice Pázmány Péter). Asociația Pro Patria va prezenta expoziția în cadrul Anului Jubiliar Sfântul Ladislau.în numeroase locuri din Bazinul Carpatin și în afara acestuia.

Vernisaj de expoziție în biserica din Cetate

Legendele Cetății Orădene despre Sfântul rege Ladislau – cu acest titlu va deschide Episcopia Romano-Catolică Oradea o expoziție duminică, 17 aprilie 2016, la orele 17.00, în biserica din Cetate.

Expoziția cuprinde o sinteză a obiectelor legate de memoria Sfântului Rege Ladislau, catedrala medievală, mormântul sfântului, respectiv relicviile acestuia care s-au păstrat până în zielel noastre. Expoziția dorește să facă o prezentare succintă a figurii marelui rege, întemeietorul orașului Oradea și a Diecezei Romano-Catolicem prin panouri multilingve și prin obiecte descoperite cu ocazia săpăturilor arheologice din cetate.