Virrasztás a családokért

Virrasztani nem azt jelenti, hogy mindig nyitva tartjuk a szemünket, hanem azt, hogy szívünk szabad és a helyes irány felé fordul, vagyis készen áll az önátadásra és a szolgálatra.” (Ferenc pápa)

Ferenc pápa tavaly decemberben a Szent József-évet, majd március 19-től a család évét hirdette meg. De idén arra is emlékezünk, hogy Mária Terézia 1771-ben, azaz 250 éve szerezte vissza a Szent Jobb ereklyét Raguzából (ma Dubrovnyik), ahol a török hódoltság idején a domonkos szerzetesek őrizték.

A budapesti Szent István Bazilikában idén huszonötödik alkalommal szervezik meg a Nagyboldogasszony ünnepére virradó engesztelő virrasztást, annak a napnak az éjszakáján, amikor halála előtt a szent király a Nagyboldogasszonynak ajánlotta fel népét. A jövőnket veszélyeztető, hitünk és egyházunk ellen irányuló támadások napjaiban különösen fontos, hogy összefogjunk, és együtt imádkozzunk, virrasszunk népünk megmaradásáért, lelki megújulásáért, keresztény örökségünk megóvásáért és továbbadásáért.

A szervezők szándékához kapcsolódva2021. augusztus 14-én, szombaton, 20.00 órától a nagyváradi egyházmegyében is, a Nagyboldogasszony tiszteletére emelt templomokban legalább egy órás virrasztást tartanak.