Zarándoklatok Szentjobbra

Tempfli József nyugalmazott püspök elhalálozására és temetésére való tekintettel, a 2016. május 30-án Szentjobbra tervezett zarándoklat elmarad!

 

 

Böcskei László megyéspüspök az idei év első körlevelében zarándokhelyként erősítette meg a Boldogságos Szűz Mária születésének tiszteletére felszentelt szentjobbi plébániatemplomot, és két zarándoklatot is meghirdetett. 2016. május 30-án, hétfőn Szent István király ereklyéi átvitelének ünnepén az egyházmegye papjai és szerzetesei számára szervez zarándoklatot a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség. A 11.00 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök.Szent László király a Pray-kódex naptára szerint 1084. május 30-án itt talált rá Szent István ereklyéjére és az ő tiszteletére bencés monostort is alapított Szentjobbon. A május 30-i ünnepet a XV. század végéig Váradon és Székesfehérváron is megtartották.

2016. szeptember 11-én Egyházmegyei Zarándoklatot szervez a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és Szentjobbra várja mindazokat, akik az egyházmegye ősi kegyhelyén szeretnének imádkozni közösségeink, családjaink megújulásáért.

 

BŐVEBBEN ITT