Zi de pelerinaj diecezan la Poarta Sfântă

În Anul Sfânt al Milostivirii Divine, Dieceza Romano-Catolică de Oradea îi invită pe credincioși să vină în pelerinaj la Catedrală, pentru ca trecând pragul Sfintei Porți, să-și îndrepte privirile către milostivirea lui Dumnezeu, și să pășească pe calea înnoirii sufletești. Pe parcursul Anului Sfânt, prima zi de joi a fiecărei luni a fost declarată de către ierarh zi de pelerinaj la Poarta Sfântă. În aceste zile, credincioșii parohiilor din întreaga dieceză sunt așteptați să sosească în pelerinaj la Catedrală, după un program stabilit. Joi, 4 august 2016, este rândul pelerinilor din Șimleu Silvaniei, Carastelec, Crasna, Ilișua, Ulmeni, Cehu Silvaniei, Zalău, respectiv Jibou să vină la rugăciunea comună. Sfânta liturghie de la ora 18.00 va fi celebrată de către episcopul Böcskei László, în timp ce omilia va fi rostită de către pr. Nagy Jácint, parohul din Carastelec. În celelalte biserici romano-catolice din Oradea nu se va oficia sfânta liturghie de seară.

Zi de pelerinaj diecezan la Poarta Sfântă

În Anul Sfânt al Milostivirii Divine, Dieceza Romano-Catolică de Oradea îi invită pe credincioși să vină în pelerinaj la Catedrală, pentru ca trecând pragul Sfintei Porți, să-și îndrepte privirile către milostivirea lui Dumnezeu, și să pășească pe calea înnoirii sufletești. Pe parcursul Anului Sfânt, prima zi de joi a fiecărei luni a fost declarată de către ierarh zi de pelerinaj la Poarta Sfântă. În aceste zile, credincioșii parohiilor din întreaga dieceză sunt așteptați să sosească în pelerinaj la Catedrală, după un program stabilit. Joi, 7 iulie 2016, este rândul pelerinilor din Tinca, Beliu, Belfir, Șauaieu, Bicaci, Salonta, respectiv Beiuș să vină la rugăciunea comună. Sfânta liturghie de la ora 18.00 va fi celebrată de către episcopul Böcskei László, în timp ce omilia va fi rostită de către pr. dr. Fügedy Antal Levente, parohul din Bicaci. În celelalte biserici romano-catolice din Oradea nu se va oficia sfânta liturghie de seară.

Zi de pelerinaj diecezan la Poarta Sfântă

În Anul Sfânt al Milostivirii Divine, Dieceza Romano-Catolică de Oradea îi invită pe credincioși să vină în pelerinaj la Catedrală, pentru ca trecând pragul Sfintei Porți, să-și îndrepte privirile către milostivirea lui Dumnezeu, și să pășească pe calea înnoirii sufletești. Pe parcursul Anului Sfânt, prima zi de joi a fiecărei luni a fost declarată de către ierarh zi de pelerinaj la Poarta Sfântă. În aceste zile, credincioșii parohiilor din întreaga dieceză sunt așteptați să sosească în pelerinaj la Catedrală, după un program stabilit.

În data de 7 aprilie 2016, de la orele 18.00 este rândul pelerinilor din Marghita, Fegernic, Sălacea, Mișca, Sâniob, Suplacu de Barcău respectiv Petreu să vină la rugăciunea comună. Sfânta liturghie va fi celebrată de către episcopul Böcskei László, în timp ce predica va fi rostită de către Pr. Giosanu Leonard, parohul din Mișca. În celelalte biserici romano-catolice din Oradea nu se va oficia sfânta liturghie serală.

 

VIDEO