Ziua Mondială a Vieții Consacrate la Oradea

Ziua Mondială a Vieții Consacratea fost instituită în anul 1997 de către sfântul Papă Ioan Paul al II-lea. În această zi, creștinii din întreaga lume mulțumesc pentru vocațiile existente și se roagă pentru altele, noi. Sâmbătă, 2 februarie 2019, persoanele consacrate din Dieceza Romano-Catolică de Oradea, respectiv din Eparhia Greco-Catolică de Oradea, atât călugări, cât și călugărițe, se vor întâlni în bisercica franciscană (Str. Spartacus, nr. 33A). La întâlnirea organizată în acest an de către Eparhia Greco-Catoilică, va participa și Excelența Sa episcopul Böcskei László, care se va ruga pentru persoanele consacrate în cadrul sfintei liturghii de la ora 10

Ziua Mondială a Vieții Consacrate la Oradea

Ziua Mondială a Vieții Consacratea fost instituită în anul 1997 de către Papa Ioan Paul al II-lea, cel pe care astăzi îl cinstim în rândul sfinților. Ziua Vieții Consacrate este o zi în care creștinii din întreaga lume mulțumesc pentru vocațiile existente și se roagă pentru altele, noi. Sâmbătă, 3 februarie 2018, persoanele consacrate din Dieceza Romano-Catolică de Oradea împreună cu cele din Eparhia Greco-Catolică de Oradea vor efectua un pelerinaj la Oradea. Organizarea evenimentului revine în acest an Episcopiei Romano-Catolice, iar în cadrul acestuia la ora 12.00 preasfințiile lor episcopii Virgil Bercea și Böcskei László, împreună cu preoții și călugării prezenți vor celebra sfânta liturghie în Catedrala Romano-Catolică, eveniment la care sunt așteptați și credincioșii.

Ziua Mondială a Vieții Consacrate la Oradea

Ziua Mondială a Vieții Consacratea fost instituită în anul 1997 de către Papa Ioan Paul al II-lea, cinstit astăzi deja în rândul sfinților. Ziua Vieții Consacrate este o zi în care creștinii din întreaga lume se roagă pentru vocațiile vieții consacrate. Conform tradiției locului, la inițiativa Episcopiei Romano-Catolice și Episcopiei Greco-Catolice de Oradea se organizează și la Oradea o zi specială, dedicată călugărilor și călugărițelor. În acest an întâlnirea va fi organiată de către Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Joi, 2 februarie 2017, sunt așteptați la Catedrala Greco-Catolică din Oradea călugării și călugărițele care trăiesc pe teritoriul celor două Diecez. În cadrul progranului, PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic și PS Böcskei László vor celebra cu începere de la orele 10.00 o sfântă liturghie cu participarea reprezentanților vieții consacrate și a credincioșilor.